Gammeltorv Ejendomme...

er et ejendomsselskab med historie.

OM GAMMELTORV EJENDOMME

Gammeltorv Ejendomme udspringer fra Brøndum koncernen, som blev grundlagt i 1943 som VVS forretning. Gennem årene har virksomheden udviklet flere forretningsområder, blandt andet investering i ejendomme til udlejning. I 2011 blev koncernen spaltet i to selvstændige virksomhedsgrene, hvor ejendomsselskabet Frank Brøndums Ejendomsudlejning nu omfatter flere forskellige selskaber. I 2015 fik selskaberne et nyt overordnet navn Gammeltorv Ejendomme.

 

OM NAVNET

Gammeltorv var det oprindelige bytorv i Viborg og er byens ældste torv. Det lå foran Domkirken, og var omgivet af blandt andet den gamle Latinskole, som nu huser Gammeltorv Ejendommes administration. Pladsen kendes i dag som Domkirkepladsen. I ældre tid holdtes der tinge på Gammeltorv under åben himmel.

 

Den gamle Latinskoles hovedbygning blev opført i 1731. Borgmester Hans Knudsen Rafn engagerede bygmester Johan Gottfried Hödrich fra Sachsen til arbejdet. I de næste år var det embedsmænd, som sad bag de sprossede vinduer og skuede ud på torvelivet. Herefter rykkede lærde lektorer og latinskoleelever ind i 1772. Ombygningen til skole ændrede ikke voldsomt meget på bygningens ydre og alt i alt har bygningen ikke ændret sig væsentligt siden. I 1926-28 rykkede latinskolen ud og overlod bygningerne til Viborg Kommunes administration.

 

Den kommunale administration flyttede i efteråret 2011 til et nybygget rådhus ved Indre Ringvej og bygningen stod tom og ubeboet hen indtil december 2013, hvor Frank Brøndum købte bygningen med ønsket om, at den historiske bygning blev bevaret som en smuk del af gadebilledet i Viborg. Bygningen har gennemgået et omfattende renoveringsarbejde og i marts 2015 rykkede Gammeltorv Ejendomme ind i en del af stueetagen.

Kontakt os

Gammeltorv Ejendomme
Sct. Mogens Gade 1
DK-8800 Viborg

 

T: +45 7211 7990
E: info@gtejendomme.dk

 

 

Telefontid
Mandag - torsdag: 09:00 - 16:00
Fredag: 09:00 - 15:00

 

Fremvisning af lejemål
Kontakt os for nærmere aftale.